"Hát nem azért élünk, hogy embertársaink mulassanak
rajtunk, mi pedig rajtuk nevessünk, ha rákerül a sor?"


Mr. Bennet


2011. augusztus 3., szerda

Legjobb idézetek a Klastrom titkából

" Szinte látom, mit ír majd: Pénteken elmentem az Alsó Kaszinóba, kék szegélyű, babos muszlinruhámat viseltem-sima fekete cipőt-igen előnyös volt a megjelenésem; de különös módon zaklatott egy fura, együgyű ember; kényszerített rá, hogy táncoljak vele, és ingerelt az ostobaságaival."

"Mrs. Allen a nőnemű lények ama népes osztályához tartozott akinek társasága egyetlen érzelmet válthat ki: meglepetést azon, hogy akadt a világon férfiú,ki a hölgyet kellően kedvelte ahhoz, hogy elvette légyen feleségül."

"Thorpe hasonlóképp árasztotta el két ifjabb húgát testvéri gyengédségével, megkérdezte ugyanis mindkettőjüktől, hogy vannak, és megállapította, hogy csúnyábbak, mint valaha:"

"Morland kisasszony, senki nálamnál nagyobb véleménnyel nem lehet a nők felfogóképességéről. Véleményem szerint a természet olyan sokat adott nekik, hogy a felét sem érzik szükségesnek felhasználni"

"Az olvasó előtt elsorjázott most a hétfő, kedd, szerda, csütörtök,péntek, és a szombat; beszámoltunk külön-külön minden egyes nap eseményeiről, reményeiről és aggodalmairól, kínjairól és gyönyöreiről: nem maradt más hátra, mint leírni a vasárnap gyötrelmeit, s lezárni a hetet."

"Mr. Tilney nem jelent meg. A divatos órák valamelyikében Istennek valamennyi Bath-ban időző teremtménye felbukkant a csarnokban-az ő kivételével;tömegével áramlott szüntelenül a nép, ki és be, le és fel; csupa olyan ember, aki nem érdekelt senkit, s akit nem akart látni senki-nem maradt más távol, csak ő."

Nincsenek megjegyzések: