"Hát nem azért élünk, hogy embertársaink mulassanak
rajtunk, mi pedig rajtuk nevessünk, ha rákerül a sor?"


Mr. Bennet


2010. március 3., szerda

Legjobb idézetek a Büszkeség és Balítéletből


"Azt hiszem, minden ember természettől fogva hajlik valami rosszra, olyan fogyatkozás ez, amit a legjobb neveléssel se lehet leküzdeni."


"- Ó -kiáltotta Miss Bingley - el sem képzeli, hogy milyen pongyolán ír Charles! A szavak felét kihagyja, a többit pedig bepacázza."

"Kijelentem, hogy bizonyos alkalmakkor és bizonyos helyeken egyedül Darcy képes arra, hogy rettegő bámulatba ejtsen; kivált a tulajdon kastélyában vasárnap este, amikor semmi dolga nincsen."

" Ön természetesen azt várta, hogy igent mondjak, mert örült volna, ha lenézheti az izlésemet; én viszont abban találok örömet, hogy meghiúsítom az ilyen terveket, és nem nyújtok célpontot a kiszámított megvetésnek. Elhatároztam tehát, hogy megmondom önnek: egyáltalán nem táncolok erre a dallamra - most edig vessen meg, ha mer."

" -Biztosíthatom, tiszteletes úr, hogy cseppet sem pályázom az olyan nagyvilági lelkületre, amely egy derék ember kínzásásában leli örömét. "

" Mindketten olyan alkalmazkodóak vagytok, hogy soha nem fogtok elhatározni semmit, olyan elnézőek, hogy minden cseléd befog benneteket csapni, és olyan bőkezűek, hogy a jövedelmetek, sohasem lesz elég."

Nincsenek megjegyzések: